Челси се класира за 1/16-финалите на EFL Cup, след като на своя стадион "Стамфорд Бридж" победи с 3:2 третодивизионния Бристол Сити.

Мениджърът на "сините" Антонио Конте заложи на голяма част от резервите си, а в герой на вечерта се превърна новото попълнение Миши Батшуай, който вкара два гола в мача.


Челси поведе след половин час игра, когато Матич получи хитър пас отляво на наказателното поле, напредна и намери Батшуай пред вратарското поле. Оттам нападателят с безпощаден удар от движение точно под горната греда откри резултата.

Само 120 секунди по-късно домакините удвоиха преднината си. Педро с чудесен финт отляво преодоля защитник и центрира на далечната греда, където Аспиликуета с едно докосване продължи към Моузес, който нямаше как да сбърка пред опразнената врата.

В 35-ата минута Бристол се върна в мача, след като Харли засече отлично подаване и матира Бегович за 1:2. Шест минути по-късно "сините" възстановиха аванса си от два гола. Тогава Лофтъс-Чийк нахлу в наказателното поле, премина като на парад през двама защитници и намери Батшуай, който отблизо вкара второто си попадение в мача за 3:1.

Три минути след подновяването на играта  Педро се оказа последен в защита и направи дузпа, но получи жълт картон заради новото правило, което гласи, че вече не е задължително да се прилага тройно наказание в подобни ситуации – наказателен удар, червен картон и последващо спиране на правата на играча. Зад топката застана Харисън, който не сбърка и намали пасива на Бристол на 2:3.

До края не падна нов гол и Челси се класира за следващата фаза на турнира.

Челси – Бристол 3:2

1:0 Батшуай (29)
2:0 Моузес (31)
2:1 Харли (35)
3:1 Батшуай (41)
3:2 Харисън (48-д)

Съставът на Челси: Бегович, Аспиликуета, Кейхил, Иванович, Айна (77-Тери), Матич, Фабрегас, Педро (75-Азар), Лофтъс-Чийк (83-Оскар), Моузес, Батшуай