Мениджърът на Челси Антонио Конте няма намерение да продава Сеск Фабрегас през зимата. Италианският треньор обяви, че 29-годишният халф влиза в сметките му, макар към момента го държи на резервната скамейка.

Очаква се испанецът да бъде пейка и в утрешното дерби с Ливърпул на "Стамфорд Бридж".

"Сеск е моите планове, както и в тези на Челси. Всички сме наясно какъв брилянтен футболист е той. Наблюдавам го на всяка тренировка, работи и се старае много. Ако продължи така, за мен ще стане много трудно да избирам халфовата линия", коментира Конте за бъдещето на Фабрегас в Челси.

Интерес към испанеца продължава да има от италианския Милан, който не успя да го привлече през лятото. Най-вероятно "росонерите" ще направят нова офанзива за играча през зимата, но ако се вярва на думите на Конте - няма да успее.

"Сеск е чудесен футболист, с много технически качества. Сега го опознавам и като човек, голяма личност", сподели Антонио Конте за отношението си към Фабрегас.

От началото на сезона испанецът има само 26 изиграни минути като резерва във Висшата лига и един цял мач в турнира за Купата на Лигата срещу Бристол Роувърс (3:2).