Мениджърът на Челси Антонио Конте остана много доволен от победата с 4:2 над Саутхямптън, която доближава "сините" от английската столица до титлата във Висшата лига.

Освен това той отсече, че е взел правилно решение да даде почивка на Еден Азар и Диего Коста срещу Тотнъм за ФА Къп. Двамата поиграха малко в мача с комшиите, тъй като останаха на скамейката.

Снощи обаче те бяха водещите фигури при победата над "светците", след като нападателят се отчете с 2 гола и асистенция, а белгиецът вкара едно попадение.

С този успех преднината на Челси пред Спърс е вече 7 точки, но противникът е с мач по-малко. 

"Подобно силно представяне ме прави голям оптимист за бъдещето. Мисля, че взех правилните решения за състава срещу Тотнъм и правилните решения за състава в този мач", обяви италианецът на пресконференцията след срещата.

"Тотнъм? Да ви кажа честно гледаме себе си, другите не ни интересуват. Ако ние си свършим работата и победим във важните мачове, тогава изобщо няма да ни се налага да ги гледаме тях". 

"Това бе една добра победа за нас и аз съм доволен от фантастичните усилия на моите момчета. Не ни беше лесно след тежката битка за ФА Къп, но показахме характер, а попадението в края на първото полувреме се явяваше и като ключово".