Арсенал - Челси, финал за ФА Къп, стадион "Уембли", Лондон. 19.30 часа българско време. 

Групата на Арсенал за мача: Оспина, Холдинг, Мертезакер, Монреал, Бейерин, Рамзи, Джака, Окслейд-Чембърлейн, Санчес, Йозил, Уелбек, Чех, Мартинес, Дженкинсън, Дебюши, Коклен, Елнени, Уолкът, Саного, Иуоби, Жиру, Перес, Гибс и Мустафи

Контузени: Касорла, Габриел и Рейн-Аделайд
Наказани: Кошчелни

Групата на Челси за мача: Куртоа, Луис, Аспиликуета, Кейхил, Матич, Канте, Алонсо, Моузес, Педро, Азар, Коста, Едуардо, Бегович, Зума, Тери, Аина, Фабрегас, Кенеди, Аке, Мусонда, Вилям, Лофтъс-Чийк, Батшуай и Чалоба

Контузени: Няма
Наказани: Няма

Прогноза на Gol.bg:
По принцип преди подобни сблъсъци и регионални дербита моментната форма няма никакво значение, но и двата тима се намират в блестящо състояние към днешна дата и имат по 5 победи в последните 5 мача от всички турнири.

Челси спечели титлата и така си направи сезона успешен, докато Арсенал така и не успя да влезе в топ 4, макар че направи много силен завършек на кампанията. "Артилеристите" обаче могат да се утешат с един трофей от турнира за Купата на Англия, който е достатъчно престижен, за да утоли болката, която е налегнала тима. 

Символичните домакини от Арсенал ще бъдат днес без контузените Касорла, Габриел и Рейн-Аделайд, както и без наказания Кошчелни, докато шампионите са в оптимален състав и нямат никакви кадрови проблеми.

Статистиката в последните пет директни срещи показва 3 победи за Челси и 2 за Арсенал. 

Toва ще бъде рекорден 20-и финал за "артилеристите" в този турнир, като тимът не е загубил нито един от последните си пет финала за Купата на Англия. Ако победи Челси днес, тимът на Венгер ще си осигури своя 13-и трофей от ФА Къп.

За последно отборът загуби финален мач в турнира през 2001 година от Ливърпул. 

При победа на Челси днес Конте ще стане петият италиански мениджър, който печели турнира след Виали, Анчелоти, Манчини и Ди Матео. 

Днешната среща е много по-специална и за Джон Тери, тъй като това ще бъде неговият последен мач за "сините" от английската столица и след това той ще напусне тима. 

Нашата пргоноза за тази среща е успех за Арсенал и трофей за тима на Венгер.

Прогноза: Арсенал - Челси 1:0