Никола Спасов почти сигурно ще води Черно море и през следващия сезон. Договорът на специалиста с моряците е до лятото.

Очаква се ръководството на варненци да гласува доверие на Спасов без значение дали тимът ще спечели Купата на България или не. В първия полуфинал с Локомотив Пловдив Морето надигра категорично с 5:1 своя опонент и реално обезсмисли реванша на „Лаута“ утре.

Според запознати заради строежа на новия стадион шефовете на Черно море ще свият бюджета за следващите няколко кампании. Спасов вече е бил запознат с тези планове.

Той пое моряците през август миналата година, след като смени на поста освободения Сашо Станков, който изкара на „Тича“ само няколко месеца. Именно лошият старт попречи на варненци да наваксат изоставането и да са във втората шестица.

За предстоящото гостуване на Локомотив в реванша за купата в групата на тима ще се завърнат Михаил Венков, Стенио, Марчин Буркхард и Вилян Бижев. Четиримата получиха почивка в срещата на „Лаута“ за първенство, спечелена с 1:0.

Аут за мача е контузеният Петър Златинов, а до последно под въпрос ще бъде сръбският вратар Александър Чанович, който има разтежение. Неговите шансове да играе също са минимални.

При това положение под рамката ще е Илия Николов, а на пейката ще седне Георги Китанов, който дълго бе извън строя заради операция.

Днес Спасов ще определи окончателната група за мача, след което отборът ще отпътува за Пловдив. Стефан Станчев пък пропуска всички мачове до края на сезона заради счупената ключица в двубоя с черно-белите миналия петък.