Двама футболисти на Черно море са попаднали в полезрението на селекционера на националния отбор Петър Хубчев за предстоящите след три седмици световни квалификации, пише "Тема спорт".

На 31 август трикольорите приемат Швеция на "Васил Левски", а на 3 септември гостуват на Холандия на "Амстердам Арина". Хубчев е останал доволен от представянето на Мариян Огнянов и Александър Цветков в мачовете на моряците от началото на сезона. Имената на повиканите от Първа лига футболисти ще бъдат обявени след 20 август, като Цветков е с по-големи шансове да бъде в групата за въпросните две срещи. През тази седмица Петър Хубчев трябва да съобщи играчите от чужбина. Силно начало на сезона прави и левият бек Мартин Костадинов (21 г.).

Селекционерът на младежите Антони Здравков похвали таланта и разкри, че ще продължи да се ползва с неговото доверие, като ще получи покана за евроквалификацията с Люксембург на 5 септември в Стара Загора. "Още преди години разбрах, че Мартин Костадинов има качества да играе голям футбол. Тогава гледах мачове на юноши от цялата страна и той ми хвана окото. Логично попада в състава за мачове на младежите на България. Той е бърз, агресивен и повратлив. Тича по цял мач, без да спре, дисциплиниран е и се справя на няколко поста", каза Здравков пред в. "Народно дело".

В полезрението на младежкия селекционер са още двама млади играчи на Черно море - Ертан Томбак и Емил Янчев. Очаква се един от двамата също да получи повиквателна за мача с Люксембург. Тримата футболисти са поредно доказателство за добрата работа в школата на варненци в последните години.