През януари 2010 година ЦСКА назначи на треньорския пост румънският специалист Йон Андоне. Той зае мястото на Любослав Пенев. Андоне дойде на „Армията” със солидна визитка и бе приет сравнително позитивно от червените фенове. Но само в началото.

Много бързо обаче договорните отношения между доказаният треньор и ЦСКА приключиха. Малко след скандалния мач в Мездра, който бе прекратен заради нахлуване на армейски привърженици на терена, Андоне подаде оставка.

Причините за нея бяха две. Едната е, че той бе блъскан от фенове на ЦСКА по време на нахлуването им на терена в Мездра. Тогава няколко червени симпатизанти отидоха до треньорската скамейка и буквално пометоха румънеца.

От друга страна специалистът вероятно много бързо е разбрал, че това, което са му говорили като переспективи, собствениците на клуба, няма как да се случи. ЦСКА нямаше база, нямаше адекватна организация в клуба, постоянно бе съпътстван от всякакъв род проблеми.

Явно това не бе подходяща мисия за Андоне. И вината за провала на ЦСКА не бе в него. Това трябва да е ясно. Румънецът е с класи над всеки един български треньор. Доказа го за пореден път съвсем наскоро, когато стана шампион с Клуж и вкара клуба в групите на Шампионската лига, след две победи над миналогодишната сензация в трунира – Базел.

В първия кръг от груповата фаза Клуж воден от Андоне, спечели като гост срещу Брага. Този треньор просто е от друго измерение за българската в действителност. Но в ЦСКА не го оцениха. Нито ръководството, нито най-вече привържениците.

Те не разбраха, че причините на неуспехите не са в него, а са в самия клуб. И всеки чуждестранен специалист би бил обречен в такава среда. Днес Андоне мисли за предстоящото му домакинство на Манчестър Юнайтед, а ЦСКА се чуди къде да приеме Етър.