ЦСКА победи с 2:0 Чавдар в Етрополе и записа ценна победа в първи 1/8 финал за Купата на България. Реваншът е на 26 декември в София.

Попаденията в мача забиха Мишел Платини през първото полувреме и Абел Анисе след почивката.

Армейците изиграха посредствен мач, но контролираха изцяло действията на терена, създадоха няколко голови положения, вкараха две от тях, удариха и една греда и заслужено се поздравиха с победата.

Трябва да се отбележи, че Чавдар се представи достойно, но в този двубой просто нямаше шанс за гол, а и футболистите на домакините не си поварваха, че могат да вземат нещо от армейците.



ЦСКА започна атакуващо мача и още в самото начало натисна сериозно домакините в собствената им половина.

В 5-ата минута Мишо Венков направи страхотен пробив по лявото крило, последва прострелно центриране в наказателното поле на Чавдар, но там нямаше играч на ЦСКА, който да засече топката в мрежата на домакините.

Малко по-късно Сержиньо центрира от фаул, топката достигна до Мишо Венков, който я прати в лявата греда на Чавдар. Постепенно домакините живнаха и успяха да изнесат играта в по-предни позиции.

В 14-ата минута Ерик Почански се измъкна от отбраната на ЦСКА, напредна по десния фланг и опита да центрира, но топката му избяга и изпусна страхотно положение. След минута Йордан Етов стреля от дъгата на наказателното поле на армейците, но в аут.

Домакините продължиха да натискат, но последва нов неточен удар на Почански. В 24-ата минута дойде и най-чистото положение за Чавдар.

Почански за пореден път направи за смях защитата на ЦСКА, нахлу в наказателното поле, озова се сам срещу вратаря и стреля силно, но Черни спаси. Тези пропуски изиграха лоша шега на домакините и те бяха наказани в 29-ата минута.

Тогава Бандаловски направи чудесен пробив отдясно, навърза защитата на Чавдар, последва пас към Мишел Платини, който от границата на вратарското поле опъна мрежата за 0:1.

Втородивизионният отбор не се стресна и продължи с атаките си, но Георги Вълчев не успя да вкара от пряк свободен удар. До края на полувермето с по един удар се отчетоха Вълчев и Сержиньо за ЦСКА.

Второто полувреме започна с положение за Чавдар. В 47-ата минута Йордан Етов се освободи добре от Бандаловски, влезе в наказателното поле и шутира, но право в тялото на Апостол Попов.

Малко по-късно Сержиньо стреля хубаво от пряк свободен удар, но топката мина до левия страничен стълб на домакините. След час игра Апостол Попов и Николай Стоилков се сблъскаха неприятно и напуснаха терена принудително.

Постепенно темпото на игра падна, като футболистите на ЦСКА владееха топката и основно разиграваха в центъра на терена, докато домакините се бяха прибрали в собствената си половина и разчитаха на контраатаки.

В 67-ата минута Анисе комбинира добре с Тасио, който навлезе в наказателното поле, но се засуети и изпусна да вкара. Десет минути по-късно се освободи на дъгата на наказателното поле и стреля силно, но над гредата.

В 90-ата минута ЦСКА стигна до нов гол. Сержиньо направи страхотно центриране в наказателното поле нао Чавдар, където с глава Абел Анисе вкара и реши мача.

Така армейците взеха заслужена победа и докосват 1/4 финалите на турнира за Купата на България.

ЧАВДАР ЕТРОПОЛЕ - ЦСКА 0:2

Голмайстори:
0:1 Мишел Платини (29)
0:2 Абел Анисе (90)

ЧАВДАР: 12. Д. Николов, 5. Иванов, 4. Я. Николов, 27. Почански (81 - 11. Ботев), 16. Димитров (81 - 8. Илиев), 18. Григоров, 10. Чочев (к), 6. Стоилков (61 - 14. Пидев), 7. Вълчев, 13. Мурадов, 9. Етов

ЦСКА: 12. Черни, 4. Венков, 8. Саша (83 - 55. Кириакидис), 9. Скиорили (53 - 29. Тасио), 10. Сержиньо, 11. Бандаловски, 17. Анисе, 19. Попов (61 - 2. Родригес), 23. Платини, 24. Тенгариня, 25. Грънчов