Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Станков заяви, че е впечатлен от представянето на ЦСКА в последните кръгове и отличи специално Емил Гъргоров, който се отличи с асистенция и гол по време на Вечното дерби с Левски.

Пловдивчани приемат "червените" тази събота от 16:00 часа на "Лаута".

"ЦСКА е агресивен отбор, видяхме това и на мача срещу Левски. Събраха добри футболисти. Особено мога да отлича Емил Гъргоров, който дава тонус на всички играчи", каза Станков на брифинга преди мача.

"Ние не отстъпваме по това на тях, така че ще се получи един добър сблъсък. Отначало доста отбори не ни приемаха на сериозно, но вече повечето от тях се съобразяват с нас. Най-важното е ние как ще подходим към този двубой".

"Подготвяме се нормално както всеки един двубой за срещата с ЦСКА. Естествено съобразяваме се с това, че ще играем с един добър противник, който върви добре в шампионата. Последните мачове красноречиво говорят за това."

Локомотив Пловдив завърши първата част от първенството на 4-о място с 25 точки - с една повече от градския си съперник Ботев, при когото ситуацията откъм база и финансови възможности е доста по-добра.

"Нямахме много време да се радваме на добрия завършек от първия дял на шампионата, защото времето ни притисква. И то идва с доста тежка серия, която ни предстои."

В следващите 5 кръга на "железничарите" им предстоят 3 нелеки домакински мача срещу ЦСКА, Левски и Черно море, както и две тежки гостувания на Лудогорец и Берое.

"Здравко Лазаров тренира нормално, но не мога да кажа, че е на 100% е възстановен. Пламен Крачунов отпада със сигурност за този двубой, както и Костас, който не е напълно готов."