31-кратният шампион на България ЦСКА загуби с 1:2 от намиращия се на девето място в датския шампионат Сьондерийске в контролна среща, играна на турска земя.

Така балансът на "армейците" в досегашните контролни мачове през зимния подготвителен период в Турция е 4 победи и 3 загуби.Отборът на Сьондерийске е на 9-то място във временното класиране на първа датска дивизия, в която участват 12 отбора.

Мачът започна двуостро, с интересни моменти и пред двамата вратари. В 20-та минута хърватският ляв защитник на ЦСКА Тончи Кукоч проби по левия фланг, финтира датски защитник и стреля фалцово, но топката срещна напречната греда.

В 26-та минута датският отбор поведе в резултата. Абсаласен отправи удар от далечна дистанция, топката се отби в десния страничен стълб и влезе в мрежата на литовския вратар Максимс Уваренко - 1:0 за Сьондерийске.

Две минути по-късно вратарят на ЦСКА Уваренко предотврати нов гол в своята врата, когато успя да се справи с останалия очи в очи с него автор на гола Абсаласен.

В самия край на първото полувреме Александър Тунчев върна топката към Максимс Уваренко, той тръгна да финтира играч на противника и като по чудо ситуацията не завърши с гол.

В 55-та минута Бекхман преодоля няколко футболисти на ЦСКА и стреля, топката се отби от гредата, но попадна в Абсаласен, който от непосредствена близост вкара втория си гол в мача - 2:0 за Сьондерийске.

Четвърт час преди края Борис Галчев изпълни майсторски пряк свободен удар и изпрати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на датския вратар - 1:2.

В 89-та минута отново Галчев изпълни отлично пряк свободен удар, но този път датският вратар се намеси успешно и така последният съдийски сигнал прозвуча при резултат 2:1 за Сьондерийске.

 

ЦСКА - Сьондерийске - 1:2

0:1 Абсаласен 26

0:2 Абсаласен 55

1:2 Галчев 75


Стартов състав на ЦСКА: Максимс Уваренко, Апостол Попов, Александър Тунчев, Тончи Кукоч, Марин Оршулич, Маркиньос, Стивън Съндей, Тони Силва, Жоан Фелипе, Орелиен Жоаким, Неманя Милисавлевич.

През второто полувреме старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов пусна в игра Иван Стоянов, Стефан Николич, Денис Причиненко, Амансио Фортес, Марио Бъркляча, Еденилсон Бергонси, Борис Галчев, Пламен Крачунов, Петър Витанов и Кристиан Супусепа.