Локомотив (София) ще се опита да постигне първа победа над Стойчо Младенов като треньор на ЦСКА. Днес двата отбора се изправят един срещу друг в мач от 20-ия кръг на „А” група. Дербито започва от 15:30 ч. и ще се играе на стадиона в столичния квартал „Надежда”.

Статистиката обаче показва, че наставникът на „червените” никога не е губил от „железничарите”. Като треньор на ЦСКА Младенов се е изправял 10 пъти срещу Локомотив, от които има 7 победи и 3 равенства. Димитър Васев е на другия полюс. Той два пъти е извеждал „червено-черните” срещу „армейците”, но има едно равенство и една загуба. Двамата специалисти пък са се изправяли само един път помежду си в „А” група. Това стана миналата есен, когато ЦСКА спечели столичното дерби с 3:0 на „Българска армия”.

В последните 10 срещи в „Надежда” предимството отново е на страната на ЦСКА. „Червените” имат 3 успеха, 1 загуба, а равенствата са 6. Равносметката от последните 10 мача между двата отбора въобще е 6 победи за „армейците”, 3 равенства и 1 победа за Локомотив, с която отборът се спаси от изпадане.

През месец март двата отбора са играли 19 пъти помежду си – 8 победи за ЦСКА, 8 равенства и 3 загуби, но има един факт, който е на страната на Локомотив. Тимовете са играли в 20-ия кръг 2 пъти, като има едно равенство – 1956 г. и една победа за „железничарите”, дошла през 1959 г.