Бившият треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов не е голям оптимист, че Любо Пенев може да промени нещо в отбора след назначаването си.

Той обаче все пак таи надежда нещата на "Армията" да се развият в положителна за клуба насока. 

"В тази ситуация не знам дали и Любо може да помогне. Всички играчи и ръководители са страшно разколебани. Тъне пълна мъгла какво ще се случва с клуба, какво остава за отбора. И точно в тази ситуация Пенев се завръща… Положението е много тежко, но какво пък - Любо още е млад, гърбът му е як. Дано той спре пропадането", каза Никодимов пред "Тема Спорт".

"Назначението му бе логичен ход. Галин Иванов е добро момче, може и да има треньорски заложби, но попадна в необичайна обстановка и не успя да вдигне отбора. Не мисля, че причините са в него. Той не бива да бъде винен. Но е явно, че не му достигна опит, за да се справи в тази форсмажорна ситуация", добави Паро.

"Любо е опитен човек, видял е много във футбола, животът го пооблъска. Корав отбора като Берое ще е тежък тест за него на този етап и при тези обстоятелства. Очаквам да дръпне здраво юздите на отбора и да направи каквото може. Трудно ще му е да спечели още първия мач, но дано има успех", каза още най-успешният треньор на ЦСКА.

"Дано не се стигне до сценарий, при който ЦСКА да напусне "А" група и да се намери човек, който да избави клуба от дълговете. Важното е ЦСКА да се изправи на крака, защото това е отбор, който има повече феновете извън страната, отколкото други в родината", коментира Никодимов.