Кандидат-купувачът на ЦСКА Дениз Кизилос обяви, че сделката по продажбата на клуба е била провалена от Ивайло Манджуков.

Освен това англичанинът от турски произход отсече, че е готов да инвестира около 10 милиона лева в клуба, а освен това да изчисти и всичките му задължения.

"Занимавам се с инвестиции в недвижимо имущество. Купувам компании на ръба на фалит  и ги оздравявам. Търся ги по цяла Европа. Една моя приятелка от България ми каза за ЦСКА и аз се свързах с Александър Тодоров. Той ме покани в България, дойдох и се срещнахме.

"Разговаряхме по много въпроси. За моя преводачка използвах приятелката ми от България. Срещнахме се с марекетинговия директор, видяхме базата. Видях финансовите документи, баланса на клуба, запознах се и с дълговете.

"Срещнахме се два пъти с Ивайло Манджуков, стиснахме си ръцете, бяхме готови да подпишем договор в понеделник /18 май/, но той не се появи. Обадих му се на два пъти, но не ми вдигна. Свързах се с адвоката му да го попитам защо не случва сделката. Той ми каза, че Ивайло Манджуков не му е дал зелена светлина, затова се провалиха нещата”, каза Кизилос пред „Дарик” радио.

Вярно ли е човек на Томов: "С него съм се срещал веднъж, преди 2 годни в Лондон. Там живея, а той дори не беше собственик на ЦСКА тогава. Видяхме се, разменихме телефоните и се снимахме. Нямам никакви връзки с Томов, той няма нищо общо с моята група от компании. Не знам какво общо има с ЦСКА, даже не знаех, че е бил собственик на ЦСКА, а сега това ми се отразява негативно”.

"Моята империя се казва „Кизилос груп”. Инвестираме ИТ бизнеса, текстил, стъкларството. Имаме няколко офиса в Лондон, Швейцария, Хонконг”.

"Казах на Манджуков, че съм готов да инвестирам между 3 и 4 милиона паунда /около 10 милиона лева/ веднага. Мога да помогна да се изчисти настоящия дълг към кредиторите. Назначил съм си адвокат, KPMG започнаха оценка. Искам да направя успешен клуб от ЦСКА. Да кача клуба на европейската стокова борса, а Манджуков да го вкара в администрация и да го фалира”.

"Вчера пратих мейл, че не бих бил щастлив да продължим сделката. Той иска да продължи да бъде в ЦСКА. Искаше да запази 10%, но аз му казах, че мога да му оставя 5% и може да остане акционер. Той отговори, че може да правим бизнес в бъдеще”.

"Отворен съм за преговори. Той беше добър с мен. Не знаех, че проблемите му са с Александър Томов”, каза още Кизилос.