ЦСКА победи Миньор в Перник с 3:0 в мач от последния кръг от есенния дял във "В" група.

Головете за гостите вкараха Николай Цветков в 26-ата минута, Преслав Йорданов (49) и Момчил Цветанов (69). Иначе мачът на "Стадиона на мира" беше изпълнен с нерви и на няколко пъти състезателите едва не се сбиха.

Феновете на домакините пък хвърляха всевъзможни предмети по терена, а в последните минути ултрасите на ЦСКА се опитаха да нахлуят на терена, но полицията успя да ги спре.

"Армейците" пък спечелиха 16-та поредна победа и са на върха с 48 точки, докато перничани са на 4-та позиция с 30 т.


Още в 3-ата минута между футболистите на двата отбора прелетяха сериозни искри след няколко груби влизания на домакините и Виктор Софрониев и Момчил Цветанов едва не се хванаха за гушите. В резултат на това двамата получиха жълти картони.

Малко по-късно ексцесиите продължиха, след като "чуковете" имаха сериозни претенции за дузпа. От трибуните полетяха бутилки, но главният съдия Волен Чинков остана безмълвен.

Високото напрежение продължи и в 9-ата минута едва не се стигна до бой заради грубо влизане на Борис Галчев в краката на Райчев. Играчите едва на стигнаха до бой, но страстите бяха укротени.

След 20 минути дойде и първият футболен момент. Тогава Кирил Дончев центрира отдясно, Цветанов беше оставен непокрит на задната греда, но не успя да уцели вратата.

6 минути по-късно ЦСКА все пак поведе. Цветанов направи отличен пробив, намери Николай Цветков, който засече във вратата за 1:0. 2 минути преди края Цветанов можеше да удвои преднината на гостите, но не успя да се разпише от непосредствена близост,

4 минути след подновяването на  играта Преслав Йорданов сложи точка на спора на "Стадиона на мира". Сами рАясс шутира, двама защитници блокираха пътя на топката, но тя попадна в тарана и той я прати в обратния ъгъл – 2:0 за ЦСКА!

Секунди след това Софрониев беше изгонен от игра за втори жълт картон. В 69-ата минута преднината на "червените" набъбна на 3:0. Костадин Хазуров изведе Цветанов в наказателното поле и той с техничен удар матира вратаря Георгиев.

До края футболните моменти отново бяха рядкост, а изнервената от провокации агитка на ЦСКА се опита да бутне оградата и да нахлуе на терена, но полицията успя да я спре. За радост, сериозни инциденти нямаше, нов гол не падна и срещата завърши 3:0 за "армейците".

Миньор – ЦСКА 0:3

0:1 Цветков (26)
0:2 Йорданов (49)
0:3 Цветанов (69)

Миньор: Георгиев, Стефанов, Иванов, Софрониев, Парашкевов, Панталеев, Илиев, Габаров, Иванов, Павлов (к), Ганчев

ЦСКА: Господинов, Динчев, Чорбаджийски, Цветанов (70-Александров), Галчев (75-Иванов), Пр. Йорданов (64-Хазуров), Й. Йорданов, Аясс, Райчев, Цветков, Грънчов