Подготовката на ЦСКА за новия сезон ще започне с лагер в Тетевен, пише вестник "Тема Спорт".

Отборът ще стартира тренировки там от 14 юни (вторник), а ден по-рано ще се събере в София за медицински изследвания. Припомняме, че и миналото лято, когато Гриша Ганчев в последния момент спаси ЦСКА от изгнание в селските дивизии, тимът започна подготовка в Тетевен. Тогава всичко се правеше при форсмажорни обстоятелства, тъй като нямаше никакво време.
 
Сега обаче ще има и втори лагер, който ще се проведе в чужбина при суперусловия. Налице са два варианта, които Христо Янев и Гриша Ганчев коментират, като окончателна яснота ще има в началото на идната седмица. Сигурно е обаче, че лагер в чужбина ще има, като там отборът ще проведе и много сериозни контроли, чрез които ще се подготви за новия сезон в А група, който стартира на 23 юли. 31-кратните шампиони ще изиграят поне 4 контролни срещи по време на лагера си зад граница.
 
Непосредствено преди старта на първенството е планирана и проверка на "Армията", която ще е първият мач, който ЦСКА ще изиграе на чисто новия си терен. Той ще бъде готов за експлоатация още в средата на юни, когато ЦСКА вече ще е в Тетевен. В края на юни пък ще са завършени и двете игрища в Панчарево, на които отборът вече ще провежда заниманията си.
 
Преди контролата, която ЦСКА ще изиграе на "Армията" в навечерието на новия сезон, ще има и представяне на отбора. За съперник може да бъде поканен тим от чужбина. Очаква се на този двубой да присъства и Христо Стоичков, който е съдружник с Ганчев в ПфК ЦСКА 1948, с което дружество армейците ще се състезават в новото първенство.
 
Другата седмица ще паднат много въпросителни около селекцията. Сигурно е само, че тя ще съответства на целите. А те ще бъдат адекватни на традициите на клуба.