ЦСКА-София завърши наравно 0:0 срещу италианския Удинезе на стадион "Българска Армия" в последната си контрола преди мачовете от Първа професионална футболна лига на България. Футболистите на "червените", които ще играят срещу Славия в петък, 29-и юли, от 21.15 часа, бяха представени пред привържениците преди началото на срещата.

Домакините от ЦСКА-София, подкрепяни от хиляди свои фенове, доминираха в началните минути на мача, като още в четвъртата Борис Галчев пропусна да се разпише с удар отдалеч, а в 15-ата Преслав Йорданов получи пас зад защитата на италианците, но неговият удар се отби от дясната греда на вратата на Удинезе и излезе в аут.

Гостите от Удинезе се разиграха след изтичането на половин час игрово време, когато Панайотис Коне стреля силно към вратата на играещите в бяло този мач домакини. Само минута по-късно, в 37-та, бразилецът Фелипе удари греда с мощен удар извън наказателното поле, а в 42-та Дуван Сапата преодоля Китанов и остана сам срещу мрежата на ЦСКА-София, но неговият удар беше неточен.

Гостите от Удинезе създадоха първото чисто положение през второто полувреме, е което и в двата отбора бяха извършени много смени. Родриго Де Паул, също появил се в игра след почивката, беше изведен сам срещу Китанов в 63-та минута, но неговият удар беше отразен от вратаря на ЦСКА-София.

Удинезе направи най-големия пропуск в мача във втората минута на добавеното време, когато топката беше центрирана от дясното крило и премина през цялото поле, за да попадне на крака на непокрития на далечна греда Якуб Янкто, който не успя да уцели опразнената врата от няколко метра.

ЦСКА-София - Удинезе 0:0

състав на ЦСКА-София: Георги Китанов (46-Анатолий Господинов), Стойчо Атанасов, Божидар Чорбаджийски (78-Пламен Гълъбов), Рафаел Перес, Антон Недялков (55-Петър Витанов), Кристиян Малинов (46-Йордан Йорданов, 67-Давид Симао), Арсенио Нунеш (58-Самир Аясс), Борис Галчев, Диого Виана, Станислав Маламов (74-Александър Георгиев) и Преслав Йорданов (63-Кирил Десподов)