Едуард Йорданеску най-вероятно ще е новият треньор на ЦСКА, съобщи румънският вестник GPS в интернет страницата си, цитирани от "Труд".

38-годишният син на легендарния наставник Ангел Йорданеску трябва да е бил в понеделник в София за финални преговори. Изданието твърди, че с него румънският легион в България се увеличава и припомня за присъствието на Моци, Кешеру и Препелица в „Лудогорец“. „“Едуард Йорданеску преговаря с тим с големи традиции в Европа“, е заглавието на GPS

Би трябвало още в сряда Йорданеску-младши да води първата си тренировка с ЦСКА. В последните дни той е преговарял и с полския „Лех“. Говореше се, че за там вариант е и Любослав Пенев.

През 2004-а Йорданеску спира с футболната си кариера, която не е в графата блестящи, и тръгва по стъпките на баща си. Едуард минава курсове в Испания, Италия и Англия. Седем години по-късно за първи път дебютира като старши в „Стяуа“, където ексцентричният президент Джиджи Бекали го слага вместо Илие Думитреску. Първата постоянна работа на Едуард е в третодивизионния „Фортуна“ (Брази), след един сезон отива в елитния „Тургу Муреш“. Последната преди ЦСКА спирка е „Пандури“, с който треньорът стига до финал за купата на Румъния.

Йорданеску ще е вторият румънски наставник на „Армията“. Съвсем кратък престой там през 2010-а имаше Йоан Андоне. Именитият специалист си тръгна, след като мачът срещу „Локомотив“ (Мездра) бе прекратен от фенове, нахлули на терена.

Отпадна напълно вариантът ЦСКА да отхвърли оставката на Христо Янев. Заедно с помощниците си Владимир Манчев и Ивайло Петров младият треньор напуска „Българска армия“. ЦСКА е четвърти в класирането на първа лига с две победи, реми и загуба.