Футболист №1 на България за всички времена и акционер в ЦСКА-София Христо Стоичков представи новия старши треньор на "червените" Едуард Йорданеску. Както е известно, Йорданеску заменя на поста Христо Янев-Джуджето, който хвърли оставка след равенството 1:1 при гостуването на Пирин. 

Камата сподели, че румънецът е избран с пълно единодушие и му пожела да постигне резултатите, които да не свалят усмивката от лицето му, с която беше при официалното си представяне. 

"За мен е голяма чест след по-малко от два месеца да съм пак в България, и да представя новия старши треньор на ЦСКА. Треньорът на ЦСКА е една личност, на която сме се спрели всички заедно."

"На всички е ясно, че хора, които са били близо до него, близо до баща му, и други мои колеги, които ми дадоха пълната информация, се спряхме на него. Човек с ясни идеи, знае каква дисциплина трябва. Затова, Еди, добре дошъл в ЦСКА, желая ти много успехи, и дано в края на годината бъдеш толкова весел, колкото и днес", сподели Камата.

"В съвременния футбол резултатите показват накъде трябва да се поеме. Не е нещо ново да се сменят треньори. За да се спрем на даден треньор, той не е от днес или от вчера. Лесно е, когато имаш учител като неговия баща. Няма значение вече кой го е довел. Всички сме в този борд, всички вземаме решението", добави Стоичков.

"Живата легенда не съм аз, легендата е ЦСКА. Преди мен е бил Димитър Пенев. Историята на ЦСКА е долу в музея. ЦСКА е история и тя не може да бъде изтрита", завърши Камата.