ЦСКА-София удари с 2:0 Монтана и записа първа победа като гост. Срещата се игра на градския стадион в Ловеч, което допълнително помогна на "армейците" за трите точки.

В герой за червените се превърна Милчо Ангелов, който набута и двете попадения (54 и 80).

С тази победа ЦСКА се изкачи на трето място в класирането с 21 точки, само на три от Левски и върха, преди останалите срещи от този кръг. Монтана продължава да е в дъното на класирането с едва пет точки. 


В първите 20 минути гостите имаха превъзходство, но не създадоха нито едно голово положение пред вратата на Христо Иванов. При първата по-сериозна атака футболистите на Монтана можеха да поведат в резултата.

Шоко проби по фланга в 22-та минута, подаде към Даниел Генов, но той стреля над вратата. След това попадение на Преслав Йорданов не беше зачетено заради маркирана засада.

Първият точен удар на ЦСКА-София към вратата на Монтана отправи Диого Виана в 28-та минута, но Иванов улови топката. В 31-та минута "червените" пропиляха и най-добрата си възможност в мача до този момент, след като Шоко изби топката от голлинията.

Три минути по-късно пък Христо Иванов спаси шут на Диого Виана от пряксвободен удар. В 37-та минута гол на Антон Недялков беше отменен заради засада.

Второто полувреме също започна с натиск на футболистите на ЦСКА-София. В 54-та минута влезлият като резерва за гостите Милчо Ангелов откри резултата. Той засече с глава центриране на Александър Георгиев за 0:1.

След това попадение футболистите на дата отбора се активизираха и си размениха а по един опасен удар към Иванов и Конов. В 70-та минута силен удар на Кристиян Маринов премина на сантиметри покрай гредата на ватата на Монтана.

В 73-та минута отборът на Монтана създаде отлична възможност за изравняване, но Полюткин от пет метра не успя да уцели добре топката и я изпрати в аут.

В 80-та минута Милчо Ангелов засече центрирането на Антон Недялков и оформи крайното 0:2. В последните секунди на двубоя пък Руи Педро пропусна да направи победата на гостите класическа, след като вратарят Иванов спаси двата удара му.

Монтана - ЦСКА-София 0:2 

Голмайстори:

0:1 Милчо Ангелов 54

0:2 Милчо Ангелов 80

Стадион "Ловеч" - 1000 зрители

Монтана - Христо Иванов, Христос Контохристос, Иван Михов, Тихомир Трифонов, Антон Полюткин /77 - Фернандо дос Сантос/, Шоко, Диарасоуба Бамба, Костадин Дяков /56 - Георги Коруджиев/, Маркиньос /60 - Стивън Петков/, Даниел Генов, Сергей Георгиев

ЦСКА-София - Александър Конов, Антон Недялков, Божидар Чорбаджийски, Рафаел Перес, Александър Дюлгеров, Петрус Бумал / 46 - Милчо Ангелов/, Рубен Пинто, Руи Педро, Диого Виана, Преслав Йорданов /68 - Кристиян Малинов/, Александър Георгиев /78 - Кирил Десподов/