Халфът на ЦСКА Петрус Бумал е под въпрос за мача с Левски на 29 април, събота, от 17:00 часа, пише „Тема спорт”.

Камерунецът, който се разписа от дузпа срещу Лудогорец, бе заменен принудително в 80-ата минута на мача в неделя. Причината за това е била травма в бедрото, която Бумал е получил малко след като е открил резултата. Докато излизаше от терена, Петрус куцаше и видимо изпитваше болка.

Вчера Бумал премина преглед, като бе подложен на скенер. Контузията не е много сериозна, но няма начин да отшуми напълно до двубоя с Левски в събота. Армейците обаче ще опитат да вдигнат халфа с помощта на обезболяващи инжекции и той все пак да излезе на терена.

В случай че състоянието на Бумал не му позволи да играе в дербито, за негов заместник ще се избира между Кристиян Малинов и Давид Симао. Родният халф замени Петрус срещу Лудогорец, така че не бива да се изключва възможността Малинов да е титуляр срещу сините.

Бумал се представи на високо ниво в сблъсъка с разградчани, като освен вкараната дузпа имаше и редица други добри изяви. 

Други кадрови проблеми в ЦСКА след двубоя с разградчани няма. Наказани футболисти също липсват. Единствено Бумал виси с картони, като той вече има 8 и при нов такъв правата му ще бъдат спрени за 2 срещи.

Отборът подновява днес тренировки в Панчарево. Ако Бумал е на линия за сблъсъка, е много вероятно ЦСКА да излезе със същите 11, които започнаха и мача с Лудогорец.