ЦСКА-София - Верея, мач от 15-иия кръг на Първа лига, стадион "Българска армия", днес от 17:45 часа

Групата на ЦСКА-София

Вратари: Георги Китанов, Анатолий Господинов

Защитници: Божидар Чорбаджийски, Станислав Манолев, Рафаел Перес, Антон Недялков, Лазар Марин, Александър Дюлгеров.

Полузащитници: Борис Галчев, Петрус Бумал, Давид Симао, Александър Георгиев, Диого Виана, Арсенио Нунеш, Рубен Пинто, Кристиян Малинов

Нападатели: Преслав Йорданов, Густаво Кулма, Кирил Десподов, Милчо Ангелов

Прогнозата на Gol.bg:

ЦСКА-София ще си връща третото място в класирането при домакинството на Верея. "Червените" имат да си връщат за загубата 0:1 от новака в началото на сезона в Стара Загора. При успех тимът на Едуард Йорданеску ще скъси изоставането от втория Левски на четири точки.

Голямото събитие около мача се оказа връщането в състава на разжалвания капитан Борис Галчев. Халфът не е помирисвал терена повече от два месеца заради скандал с ръководството, но явно вече е получил прошка и попадна в групата за днешния двубой. Едуард Йорданеску няма никакви кадрови проблеми с изключение на трайно контузения Стойчо Атанасов.

В лагера на Верея ще липсва защитникът Илия Мунин, който е наказан. В групата след санкция от един мач се завръща Осман Балде. Тимът на Александър Томаш е във форма, като нареди четири мача без загуба (2 победи и 2 равенства). ЦСКА-София пък взе глътка въздух миналия кръг (1:0 Славия) след две поредни поражения, които отдалечиха тима от лидера Лудогорец вече на 16 точки.

"Червените" са фаворит в този двубой, но при тях победите идват с голяма мъка. Дори Верея да даде сериозен отпор, едва ли ще издържи 90 минути на "Армията" без голове.

Резултат: 2:0