Днес спортният министър Красен Кралев обяви условията на конкурса за стадион "Българска армия" и терените в Панчарево. Едно от основните изисквания за участие в търга е в последните три години клубът да е реализирал 15 милиона лева оборот. 

Това условие автоматически спира за участие в конкурса за базите на ЦСКА аматьорския ЦСКА 1948, защото по документи "авиаторите" са създадени през лятото на 2016 година. 

Клубът не може да отговори и на точката от условията за оборот от 15 000 000 лева за последните три години. Няма как "червените" да направят такъв оборот за няколко месеца до края на финансовата 2016 година. Всеки кандидат трябва да има и капитал не по-малко от 5 000 000 лева, което също е под въпрос за аматьорите от ЦСКА 1948.

Получава се обаче интересна ситуация, тъй като според условията, заложени в документите на министерството, на търга могат да се явят Левски, Лудогорец, Берое и поне още два клуба от Първа лига, които отговарят на изискванията. 

Има и вратичка за ЦСКА 1948, тъй като в условието за три годишна история и оборот от 15 млн. лева има следното допълнение "освен ако не става дума за частно лице". 

Така ЦСКА-София на Гриша Ганчев става основен фаворит за базите на ЦСКА. Както е известно, ЦСКА-София и в момента ползва базите дадени им от Министерството на спорта.