Голям скандал се разрази на турнира по фехтовка от първия кръг за Купата на България в Шумен, разбра Gol.bg. Рапиристите на столичния клуб „Витоша“ бяха изключени от участие в състезанието.

Мотивите на организаторите от клуба по фехтовка „Шумен“ са били за нередовно платена такса за картотеки. Ръководството на „Витоша“ обаче твърди, че състезателите им са били отстранени по най-безкомпромисен начин и без всякаква причина.

„Поискахме по официален път информация защо рапиристите ни са извадени от стартовата листа. Беше ни отказан не само официален отговор, но и дори приемане на писменото ни искане за информация“, съобщиха от „Витоша", специално за Gol.bg.

Клубът вече е заплашил организаторите със съд за пропуснати ползи, както и че ще сезира спортното министерство за самоуправство.

Ръководството на „Витоша“ съобщи още, че най-вероятно състезателите им са били извадени от турнира като вътрешно разчистване на сметки.

Преди дни седем клуба са били изключени от федерацията по фехтовка, като според тях това е станало незаконосъобразно.

„Витоша“ е един от клубовете, които са подкрепили подписката за свикване на общото събрание във федерацията и избор на ново ръководство.