Владимир Кличко е скроил пореден мръсен номер на Кубрат Пулев броени дни преди мача им за световната титла по бокс в тежка категория.

Световният шампион, който е и организатор на мача, е предоставил на българина нестандартни боксови ръкавици, които не са по мярка и не са удобни за него.

Самият Кличко е поискал двамата да се боксират с еднакви ръкавици, но предоставеният от него модел е негова марка и това не позволява на Кобрата да си избере сам най-удобния размер.

"Чувствам се отлично, чувствам се готов. С Божията помощ, с българите зад мен се надявам да успеем", коментира Кубрат в интервю пред Нова телевизия тази сутрин.

"Ръкавиците не само не стават. Той си играе с негови ръкавици, с негова марка, която се произвежда само и изцяло за него".

"На ИБФ на федерацията законът е такъв, че всеки може да играе с каквито си иска ръкавици, с негови по негов избор. Всеки боксьор гледа да не играе с по-големи, въпросът е да са по-малки е целта".

"Обаче той каза, Владимир Кличко предложи да играем с еднакви ръкавици с неговата марка. Но ние до момента не можем да намерим такива ръкавици. И казахме на ИБФ, изпратихме писмо от Зауерланд да ни изпратят един чифт ръкавици за да видим, да решим с кои ще играем. Те обаче не го направиха".

"Пратихме човек в Америка, който да купи същите ръкавици. Няма от къде да се купят такива ръкавици. Не могат да се поръчат и през сайт. А моите ръкавици, с които аз играя, могат да се купят от всеки един магазин".

"Би трябвало да са еднакви, но тази марка си я произвежда само той и само за него. Фактически за него може да си направи и специален чифт ръкавици, които да са още по-твърди от всякакви други".

"В събота се боксираме с каквото имаме и Господ ще реши. Надяваме се да го нокаутирам с всякакви ръкавици, без значение какви. Това не е просто номер към мен, това си е за негово удобство.  Той си е направил тези четири колана, като монопол ги държи и си прави каквото си иска".

"Не дава допинг контрол. А той, неговият договор е подписан да дава единствено и само след мача. Кво да ви кажа и децата знаят, че може да си направи каквото си поиска. 2014-та година сме, не сме 71-ва. Той може така да се напомпа, че за мача да си се изчисти и след мача да даде абсолютно чиста допинг проба. Не просто е възможно, това е сигурно".