Още по темата

 

Наркодилърът Деймиън Харди е поръчал убийството на бившия световен шампион по бокс Майк Тайсън. Легендата в бокса пък не му останал длъжен и също поръчал убийството на Харди.

Това разкриха двама свидетели пред съда в Бруклин. Според тях причина за враждата било убийството на един от близките приятели на Тайсън и негов бодигард Дарил Баум. Това се случило през юли 2000 г., а Баум е бил застрелян при скандал за дрога.

Харди в момента е съден за общо 6 убийства, както и за рекет. В съда срещу него свидетелстваха двама от аверите му - Алън Брайънт и Шелби Хендерсън, по прякори Бо и Мо.

Двамата обясниха, че са били против убийството на Тайсън. Според тях още когато боксьорът разбрал, че е поръчан, платил $50 000 на друг човек, за да убие Харди.

- Мо говореше най-високо, като каза, че Майк Тайсън е мюсюлманин и не трябва да убиваме мюсюлманин. Но Харди каза: "Аз също съм мюсюлманин, но Тайсън плати да ме убият." Той твърдеше, че религията на Тайсън няма значение - казва Брайънт в свидетелските си показания. Той твърди, че ако Харди е бил по-настоятелен, двамата са щели да "свършат работата".

- Ако се беше обадил отново, щяхме да го направим - допълва Брайънт. Според другия свидетел Хендерсън идеята да бъде убит Тайсън била "шокираща", но той също бил готов да го направи.

- Въпросът беше да убиеш или да бъдеш убит. Чувствах, че Харди и неговите хора трябва да защитят себе си.

И двамата свидетели са били част от известната банда за наркотици в Ню Йорк Cash Money Brothers чийто лидер е бил именно Харди, който обаче е арестуван през 2004.

Групировката контролирала продажбата на крек. Двамата свидетели твърдят, че друг член на бандата, известен като Таз, е продължил с опитите да плати на някого, за да убие боксьора.

- Веднъж видяхме един рейндж роувър и знаехме, че Тайсън е вътре. Таз се опитваше да накара един друг от бандата да убие Тайсън - казва още Хендерсън пред съдебните заседатели.

Говорителката на легендата отказа коментар, но по-рано самият Тайсън отрече да е имал каквито и да е взаимоотношения с Харди.