Още по темата

 

Новият министър на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева встъпи в длъжност и пое поста от Красен Кралев на официална церемония в министерството на младежта и спорта. 

Кралев съобщи, че през последните два месеца е имал възможността да представи всичко, което е свършено до този момент и изрази гордостта си от направеното досега.

"Разбира се, че сме допускали грешки, но пък мога да гарантирам, че работихме с огромна любов и огромна енергия в името на спорта и нашите спортисти. Никога не сме политизирали това министерство и се надявам тази тенденция да бъде запазена. Убеден съм, че професор Дашева ще бъде отличен министър. Работила е с повечето хора от администрацията и има прекрасни познания от работата на министерството. Убеден съм, че ще тръгне с летящ старт. Пожелавам й успех", заяви Красен Кралев.

Професор Дашева благодари на Красен Кралев за положените усилия през последните две години за стабилизирането на българския спорт. "Смятам, че спортът е в добро състояние и ще продължа всичко положително, което вие направихте. Разбира се, имам и други виждания, които ще се опитам да реализирам в рамките на краткото време, за което съм тук в момента. Надявам се на пълна подкрепа от колегите в министерството, за да бъде българският спорт все така уважаван, както е в момента", заяви професор Дашева.

За приоритетите си в работата новият служебен министър посочи изготвянето на анализ на спортния сектор, поддържането на стабилността на институцията и провеждането на обществен дебат за развитието на спорта.