Ювентус - Трабзонспор, първи мач от 1/16 финалите на Лига Европа. "Ювентус Стейдиъм", Торино, 20:00 часа българско време. Съдия: Кулбаков (Беларус)

След като не успя да прескочи груповата фаза на Шампионската лига, Ювентус започва битката в елиминациите на Лига Европа. Съперник е турският Трабзонспор, който спечели своята група в Лига Европа, в която беше и италианския Лацио. Ювентус е фаворит и треньора Конте обяви, че тима ще се бори за купата.

ЮВЕНТУС

Групата за мача
Вратари: Буфон, Сторари, Рубиньо
Защитници: Касерес, Огбона, Пелузо, Бонучи, Лихщайнер
Халфове: Погба, Маркизио, Пирло, Падоин, Асамоа, Видал, Исла
Нападатели: Тевес, Джовинко, Йоренте, Освалдо

Контузени: Бардзали, Киелини, Вучинич, Пепе  
Наказани: няма
Вероятен състав (3-5-2): Буфон – Касерес, Бонучи, Огбона – Исла, Погба, Пирло, Маркизио, Пелузо – Тевес, Освалдо

ТРАБЗОНСПОР

Групата за мача
Вратари: Киврак, Айваз, Ердоган
Защитници: Босингва, Юмлу, Демир, Келеш, Османпаша
Халфове: Зокора, Бурсеану, Османпаша, Миержевски, Оздемир, Адън, Колмани, Урмачи
Нападатели: Емре Гурал, Пауло Енрике, Янко

Контузени: Бамба, Айдогду, Малуда

Наказани: няма

Вероятен състав (4-2-3-1): Киврак - Босингва, Юмлу, Демир, Келеш - Зокора, Бурсеану - Адън, Колмани, Урмачи - Емре Гурал

Прогноза на Gol.bg:

Треньорът Антонио Конте ще направи промени в състава. Все още два от стълбовете в отбраната Киелини и Бардзали, отсъстват заради контузии. Касарес и Огбона ще са титуляри. Артуро Видал ще получи почивка, заедно с Асамоа и Лихтщайнер. На техните места ще играят Маркизио, Исла и Пелузо.

В атака титуляр ще бъде новото попълнение Пабло Освалдо. Той ще партнира на Карлос Тевес. Двамата обаче не са вкарвали гол в евротурнирите от 4 години и 10 месеца. Последното попадение на Тевес е от 7 април 2009 г. за Манчестър Юнайтед, а Освалдо се разписа през ноември 2007 г. за Фиорентина срещу АЕК.

Гостите имат опитни играчи като Босингва, Зокора и Малуда, но последният е контузен и няма да играе. Ювентус е изключително силен на своя стадион и е много вероятно да вземе победата.

Резултат: Ювентус – Трабзонспор 3:1