Литекс отпадна от Лига Европа, но го направи с високо вдигната глава.

Ловчанлии спечелиха с 2:1 гостуването си на унгарския Диошдьор, но въпреки това с общ резултат от двата мача 2:3 в полза на противника тимът отпадна от надпреварата.

Първото попадение бе дело на Гощони в 38-ата минута от дузпа, но Асприля изравни за ловчанлии в 80-ата минута. Пет минути след това Джордан бе точен от дузпа за пълния обрат.

Гостите пък този път поне показаха част от потенциала си, макар тимът да отпадна от надпреварата.

Ако Литекс бе постигнал по-изразителна победа щеше да влезе в историята като единственият български тим, който продължава напред в европейски турнир след загуба с два гола в първия мач. 

В самия край на мача Краси Балъков бе изгонен, след като си позволи да влезе на терена, за да подаде топката.
 



Мачът започна на малко бавни обороти и през първите минути не се стигна до нищо опасно пред двете врати.

В 10-ата минута Окука игра с ръка пред наказателното поле на тима си и Литекс получи правото да изпълни фаул от добра позиция.

Зад топката застана Джордан, който опита директен обстрел, но кълбото мина високо над вратата.

Няколко минути след това унгарците пък създадоха първата си добра атака от началото на мача.

Бакша отправи опасен удар, който профуча на сантиметри от вратата на ловчанлии.

В минутите около 20-ата Малинов и Джордан отправиха удари, които обаче бяха отразени.

В 25-ата минута ловчанлии имаха доста добър шанс за попадение. Джордан опита да спре топката след пас на Асприля, но вместо това се получи нещо като центриране от рикошета, като кълбото достигна до Ваюши, който от удобна позиция го прати над вратата.

Точно шест минути след това Литекс стигна до отлична голова възможност, но Ваюши предпочете да стреля от малък ъгъл, вместо да намери някой от непокритите си съотборници в наказателното поле.

В 33-ата минута Менди се сблъска със стража на Литекс и тази комична ситуация едва не доведе до гол в полза на домакините.

Пет минути след това унгарците стигнаха до попадение от дузпа, отсъдена заради нарушение на Менди. Зад топката застана Гьощони, който реализира.

Две минути преди края на полувремето Ваюши получи хубав пас от Джордан и стреля от добра позиция, но стражът на домакините показа класа и се намеси. 

След почивката Литекс започна малко по-активно от противника, но въпреки това отборът така и не успяваше да създаде голово положение.

В 56-ата минута Джордан проби отляво и центрира в наказателното поле, но топката така и не успя да достигне до негов съотборник.

Пет минути след това Асприля намери Ваюши с добро центриране, след което албанецът стреля технично. Ударът му обаче бе спасен. 

В 76-ата минута Асприля засече едно центриране и игра с глава, но ударът му бе изключително слаб. Две минути след това гостите бяха на косъм от гола, след като Бодуров засече центриране на Ваюши от корнер, но неговият удар бе избит с много мъка от вратаря на домакините.

Четири минути след това все пак гостите прекъснаха дългата си голова суша и изравниха резултата с попадение на Асприля. Той получи прекрасен пас от Ваюши зад гърба на защитата и колумбиецът се разписа с диагонален удар.

Това веднага даде импулс в играта на гостите и те обърнаха мача в своя полза след гол на Джордан в 85-ата минута, който се разписа от дузпа. 

В самия край на мача Джордан падна в наказателното поле, но нямаше нова дузпа. В крайна сметка Божиков отправи удар, който обаче излезе в аут. Останаха и съмнения, че унгарец е играл с ръка в наказателното си поле, но отново нямаше наказателен удар. До края не се стигна до повече попадения. 

ДИОШДЬОР - ЛИТЕКС 1:2
1:0 Гощони 38' дузпа
1:1 Асприля 80'
1:2 Джордан 85' дузпа

ДИОШДЬОР: Антал, Хушич, Кадар, Окука, Дебрецени, Богнар (64 - Марянович), Егержеги, Гощони, Елек, Бакша, Грумич (83 - Немет)

ЛИТЕКС: Винисиус, Недялков, Бодуров, Менди, Малинов (77 - Руменов), Попов, Цветков (66 - Ангелов), Бумал, Джордан, Ваюши, Асприля