Словакът Марек Хамшик бе в основата на победата на Наполи като гост на Слован Братислава с 2:0 в мач от група I на Лига Европа. Халфът вкара първия и асистира на Игуаин за втория гол срещу бившия си тим.

И това се случи в юбилейния и рекорден мач №40 на Хамшик в евротурнирите с екипа на Наполи. Именно в Слован започна кариерата на халфа, преди на 17 години да се премести в Италия.

След победата Наполи е начело в групата с пълен актив от 6 точки. Слован остава на дъното без точка и без отбелязан гол. 


Треньорът на Наполи Рафа Бенитес бе под напрежение, след слабото представяне този сезон. Все пак в последния мач тима му спечели с 1:0 срещу Сасуоло, но не впечатли с играта си.

Испанецът заложи на Сапата в атака, а Мертенс и Де Гузман действаха по двата фланга. Марек Хамшик бе титуляр в центъра на терена. Той изигра своя мач №40 в Европа с екипа на Наполи, което е нов клубен рекорд.

Слован загуби с 0:5 от Йънг Бойс в първия си мач от групата. Словаците обаче играха стабилно през първото полувреме. Наполи не създаде много положения за гол.

В 35-ата минута обаче гостите поведоха. Кулибали центрира от централната линия, а вратаря на домакините Пернис излезе неразчетено и бе изпреварен от Марек Хамшик, който с глава прати топката в мрежата. Словакът се разписа срещу отбора, в който играеше до 17-ата си годишнина, когато се премести в Италия.

След паузата Слован имаше шанс да изравни. Милинкович бе оставен сам в наказателното поле на Наполи и стреля с глава, но не уцели вратата.

В 73-ата минута Бенитес пусна в игра Игуаин на мястото на Сапата. И в следващата атака Пипита вкара второто попадение. Хамшик центрира отлично към далечната греда и Игуаин засече топката в мрежата. Само 47 секунди бяха минали от появяването на аржентинеца на терена и гола му.

Слован тръгна напред и стигна до добри положения. Вратарят Рафаел излезе лошо и позволи на Милинкович да стреля, но удара не беше точин. Резервата на Слован Милинкович след това удари и гредата. Този път той изпълни пряк-свободен удар и разтресе стълба.

В края Наполи можеше да направи резултата още по-убедителен. Место получи топката отдясно в наказателното поле и стреля по диагонала, но вратаря Пернис се хвърли и изби.

СЛОВАН - НАПОЛИ 0:2
0:1 Хамшик 35
0:2 Игуаин 74

СЛОВАН: Пернис, Сикос, Нинай, Горосито, Яблонски, Ласик (85 Колчак), Грендел (46 Милинкович), Пелтие, Халенар, Кубик (Зофкак), Сума

НАПОЛИ: Рафаел, Маджо, Кулибали, Бритос, Гулам, Лопес, Инлер, Де Гузман (63 Кайехон), Хамшик (80 Место), Мертенс, Сапата (73 Игуаин)