Още по темата

 

Треньорът на Севиля Унай Емери остана изключително доволен от успеха над Днипро с 3:2 и трофея от Лига Европа, който тимът спечели. Така севилци станаха рекордьори по брой отличия в турнира и за втора поредна година го спечелиха.

"Това е един много специален момент. Бих искал да благодаря на всички наши фенове. Всички усещахме голяма отговорност и в крайна смета успяхме да триумфираме отново с Лига Европа, което ни прави много щастливи", обяви Емери на пресконференцията след срещата.

"Искам също така да поздравя отбора на Днипро, който бе един изключително достоен финалист. Победата обаче бе заслужена за нас. Сега не е моментът да говоря за бъдещето. Научих много отдавна, че трябва да живея в настоящето без да мисля за бъдещето".

"В момента важното е да се насладим на голямото постижение, което постигнахме. Супер е, че спечелването на трофея ще ни осигури и шанса да играем в Шампионската лига. Ще мислим за това през следващите дни".

"Сега предстои да празнуваме с приятелите, семействата и феновете ни".

"Чувстваме се страхотно, чувстваме се много силни. Все по-близо сме до феновете си. Не ни бе лесно да спечелим отново турнира, трябваше да работим здраво, за да постигнем това. Вярвам, че ние показахме, че сме отбор, който постоянно израства", завърши още той.