Дунавският кошмар за Уест Хям в Европа продължи и този сезон, след като Астра тресна с 1:0 "чуковете" в Лондон и с общ резултат 2:1 се класира за групите на Лига Европа.

През миналия сезон именно тимът от Гюргево хвърли бомбата в третия квалификационен кръг на турнира, изхвърляйки лондончани с равенство 2:2 на "Ъптън парк" и победа 2:1 на реванша в Гюргево.

Сега отново Астра нашамари лондончани и ще играе в следващата фаза на надпреварата, докато Уест Хям е аут от евротурнирите.

Мениджърът Славен Билич не заложи на всичките си титуляри, но все пак в стартовия му състав имаше достатъчно класа, която да оправдава ролята на фаворит, отредена на англичаните. Новите попълнения Хавард Нордвайт, Джонатан Кайери и Гьокан Тьоре започнаха като титуляри, както и героят през уикенда Михаил Антонио.

Като цяло домакините доминираха в срещата, създадоха дузина голови положения, владееха инициативата и топката през по-голямата част от мача, но в крайна сметка Филипе Тешейра вкара за Астра в 45-ата минута, донесе победата на румънците и класира отбора си в следващата фаза на турнира.

От своя страна Уест Хям получи дунавски синдром и срамно напуска евротурнирите за втора поредна година. Жребият за групите на Лига Европа ще се тегли утре.