Рома победи Лион с 2:1 на реванша от 1/8-финалите на Лига Европа, но въпреки това отпадна от втория по сила европейски турнир. Това стана след общ резултат от двата мача 5:4 в полза на "хлапетата". 

Така френският тим се класира за 1/4-финалите на надпреварата. Диакаби откри за гостите в 16-ата минута, но "римските вълци" успяха да обърнат. 

Това стана след изравнителен гол на Стротман в 17-ата минута и автогол на Тусар в 60-ата минута. 

Не може да не се отбележи, че домакините пропуснаха множество голови положения и могат да съжаляват, че не постигнаха по-голяма победа. 


Срещата започна отлично за домакините и те притиснаха здраво съперника си в първите минути. Още в 7-ата минута "римските вълци" стигнаха до два страхотни шанса. Първо, Рюдигер нацели напречната греда, а след това ударът на Салах бе избит от Лопес. 

Пет минути след това "римските вълци" имаха още едно положение, но ударът на Салах бе спасен по феноменален начин от стража на гостуващия тим. 

В 16-ата минута обаче гостите стигнаха до попадение, след като Диакаби засече с глава прекрасно центриране на Валбуена в наказателното поле. Броени секунди след това Рома обаче изравни. Стротман засече с крак една центриране от Наинголан топка и въстанови статуквото.

До почивката домакините разнищиха много здраво противника си и създадоха отлични голови шансове чрез Джеко, Наинголан, Стротман и Салах, но стражът на "хлапетата" бе просто превъзходен и спаси всичко, което можеше да се спаси. 

Малко след подновяването на играта Рома стигна до пореден шанс да стигна до аванс в резултата, но Лопес направи две страхотни двойни спасявания след удари на Наинголан. 

В 56-ата минута "хлапетата" имаха шанс да затворят мача, но ударът на Валбуена от чудесна позиция в наказателното поле премина високо над напречната греда. 

Четири минути след това логичното се случи и Рома обърна мача. Ел Шаарауи центрира остро в малкото наказателно поле, а Тусар не се ориентира добре и си вкара топката в собствената врата. 

"Римските вълци" имаха шанс да стигнат до още един гол малко след това, но ударът na Eл Шаарауи премина покрай вратата.

До края нямаше повече голове, макар че домакините създадоха още няколко добри шанса.

РОМА - ЛИОН 2:1
0:1 Диакаби 16
1:1 Стротман 17
2:1 Тусар 60 автогол

Рома: Алисон, Фасио, Манолас, Перес (59 - Ел Шаарауи), Руи, Рюдигер, Де Роси (83 - Tоти), Наинголан, Стротман, Салах, Джеко

Лион: Лопес, Жайле, Морел, Мамана, Диакаби, Валбуена, Гоналон, Толисо, Тусар, Лаказет, Корне

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9wqLUX7na2M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>