Бешикташ - Лион, среща реванш от четвъртфиналите на Лига Европа, стадион “Водафон Арена”, 22:05 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:  

Бешитакаш е много близко до първия си полуфинал в Европа, но за целта трябва да запише първата си суха мрежа в европейските клубни турнири на своя стадион, когато довечера посреща Лион. Едно е сигурно - Бешикташ ще бъде подкрепян от фанатизираните си фенове, които ще създадат адска атмосфера за гостите от Франция. 

Домакините ще бъдат без Винсент Абубакар и Марсело, които са наказани, докато Рикардо Куарешма е под въпрос заради травма в прасеца. 

За Лион аут от срещата са защитникът Мичей Рибус, който е контузен, докато Рафаел е наказан. Мемфис Депай пък няма право да играе в турнира. 

Първият двубой между двата тима бе помрачен от нахлуването на фенове на терена. В крайна сметка Лион успя да обърне развоя и с два късни гола да победи с 2:1. Дни по-късно футболистите на Лион имаха подобни преживявания, когато бяха атакувани и от феновете на Бастия по време на мача от Лига 1.

Лион има леко предимство от първия мач и според специалистите за французите няма да е проблем да вкарат гол. Тимът на Бруно Женезио бе вкарал 18 гола в 5-те мача преди този с Бешикташ. Турците все още нямат загуба в европейските клубни турнири у на “Водафон Арена” (2 победи и 3 равни). “Орлите” нямат загуба у дома в последните си 8 европейски мача (3 победи и 5 равни). 

Резултат: 2:1