Евертън завърши 2:2 на "Гудисън Парк" с кипърския Аполон Лимасол в двубой от група Е. Футболистите на Роналд Куман допуснаха изравняване две минути преди края, когато имаха числено превъзходство на терена.

В 12-ата минута Аполон поведе чрез Адриан Сардинеро. Девет по-късно Уейн Рууни изравни след груба грешка на защитник на гостите. Това беше гол номер 40 за опитния футболист в Европа, като любопитното е, че първото му попадение е отбелязано на същата дата 28 септември, но през 2004 година. 

Евертън поведе в 66-ата минута, когато Никола Влашич вкара първия си гол с екипа на Евертън. 

В 86-ата червен картон получи футболистът на Аполон Валентин Роберж. Две минути по-късно Ектор Юсте засече с глава центриране от фаул за 2:2. В допълнителното време на мача резервата Доминик Калвърт-Люин на празна врата прати топката в напречната греда на Аполон.

В другата среща от групата Олимпик Лион и Аталанта завършиха 1:1. Домакините поведоха чрез Бертран Траоре в 45-ата минута. Той се разписа от втория опит, след като преди това опита да преодолее вратаря на противника с пета.

В 57-ата минута капитанът на Аталанта Алехандро Гомес изравни от пряк свободен удар. 

Аталанта е лидер в класирането с актив от 4 точки. Олимпик Лион и Аполон Лимасол имат по 2, а Евертън е последен с 1 точка.