Пилотът на Макларън Дженсън Бътън предупреди конкурентите от Ред Бул да не подценяват потенциала на Сребърните стрели, въпреки че конфигурацията на пистата в Япония е по-подходяща за Биковете.

Състезанието в неделя ще короняса Себастиан Фетел за втора поредна година като световен шампион, като единственият вариант това да не стане е Бътън да спечели, а германецът да не вземе точки.

“Мисля, че в последните няколко състезания показахме, че разполагаме с добра скорост и че сме единственият отбор, който може да се конкурира с Ред Бул. Може би “Сузука” изглежда по-подходяща за Ред Бул заради бързите завои, но аз определено смятам, че не трябва да бъдем подценявани” заяви Бътън, който демонстрира отлично представяне напоследък.

“Мисля, че на “Спа” показахме, че също можем да бъдем достатъчно бързи на подобни трасета. Освен това направихме някои подобрения по колата, задното ни крило работи по-добре и определено се чувстваме оптимисти за уикенда” добави той.

От Макларън вече обявиха, че целта в оставащите състезания е максимално добро класиране и спечелването на още победи, въпреки че това няма да бъде изобщо лесно при скоростта на Ред Бул. Все пак Бътън и Хамилтън записаха по 2 успеха през годината, което е прилично постижение.