Двукратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел напомни за себе си, печелейки състезанието в Сингапур вчера и запазвайки шансове за нова титла.

Успехът бе втори за сезона за германеца и в същото време 23-и в кариерата му, като по този начин той се изравни със знаменития бразилец Нелсън Пикет.

Двамата заемат 10-о място в подреждането по победи, но съвсем скоро може да се изкачи още по-нагоре в таблицата, тъй като Хуан Мануел Фанджо има 24 победи, Джим Кларк и Ники Лауда са с по 25. От пилотите, които в момента се състезават повече пъти от него са триумфирали единствено Михаел Шумахер – 91 и Фернандо Алонсо – 30.

Фетел обаче призна, че едва ли е щял да победи, ако Люис Хамилтън не бе отпаднал от надпреварата заради повреда в скоростната кутия.

“Не бяхме най-бързи, но успяхме да спечелим и съм много доволен. Трябва ни подобрение, защото в момента Макларън вероятно имат най-бързата кола, а Ферари са много стабилни и винаги са на челните места. Успях да намаля аванса на Фернандо и до края има достатъчно състезания, така че нищо не се знае. Просто трябва да завършвам надпреварите” коментира Фетел.