Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел все още не губи надежда за нова титла, въпреки сериозното си изоставане от лидерите. 

Мерцедес доминира от началото на сезона и Люис Хамилтън и Нико Росберг водят здрава битка помежду си. Фетел изостава на 95 точки от върха, но все още трябва да се разпределят 275 точки, включително и 50-те за победа в Абу Даби, когато постигнатия резултат ще бъде удвоен. 

„Математически погледнато продължаваме да имаме шансове за първото място, така че би било глупаво ако кажем, че сме извън борбата. Наистина от гледна точка на реализма Мерцедес може да постига двойни победи навсякъде, но ние искаме да ги настигнем и да започнем да ги побеждаваме и то много скоро” заяви германецът. 

„В кариерата си никога не съм се замислял на такъв етап от сезона за класирането, а просто се стремя във всяко следващо състезание да се представя максимално добре. Наистина разликата е голяма и няма как бързо да бъде стопена, но основната цел остава да прогресираме и да се справяме по-добре” добави той. 

Лидерът на Ферари Фернандо Алонсо, който има 17 точки повече от Фетел, вече обяви, че единствената интрига е кой измежду Хамилтън и Росберг ще спечели титлата, но все пак Ред Бул изглежда в доста по-добра форма от Ферари, което дава някакви надежди на Себ и Даниел Рикардо.