Маруся стана вторият отбор от Формула 1, който обяви фалит. Само преди три дни Катерам бе поставен под административно управление и ще пропусне състезанията в САЩ и Бразилия.

Сега същото сполетя и руският отбор, който бе поставен под администрация. Марусия със сигурност ще пропусне състезанието за Гран При на САЩ този уикенд.

"След като настоящите акционери не могат да предоставят нужното финансиране, висшият мениджмънт работи неуморно за набиране на нови инвестиции, които да осигурят дългосрочното бъдеще", заявява един от администраторите Джеоф Роули.

"За съжаление не успя да го направи в нужното време. Следователно беше оставен без друга алтернатива, освен отборът да бъде поставен под администрация".

"След Остин има още две състезания, в Сао Пауло и Абу Даби и участието на тима в тези състезания зависи от изхода на административния процес и свързаните преговори със заинтересовани страни, в този доста къс прозорец от възможности".

Така в предстоящото състезание в САЩ ще има само 18 коли, след като и Катерам ще пропусне надпреварата. Това повдига отново темата с участието на три болида от отбор. Очаква се през следващия сезон Ферари, Ред Бул и Макларън да получат оферта да се състезават с три болида. Ако някой от тях откаже, ще бъде предложено на Мерцедес.