Новият бос на Ферари Маурицио Аривабене признава, че понякога му е трудно да повярва колко много Себастиан Фетел прилича на легендата Михаел Шумахер. 

Четирикратният световен шампион пристигна в Скудерията в стремежа да върне отбора на върха във Формула 1 и да стори това, което бившият пилот стори при идването си при Черните кончета през 1996 и след това спечели 5 титли с италианците. 

„Бях тук по времето на Михаел и Ървайн и трябва да призная, че сега, когато погледна понякога Фетел, просто изтръпвам и съм удивен как в някои отношения той е копие на Шумахер. Тези, които познават и двамата, със сигурност ще видят много еднакви неща между тях. Вярваме, че и резултатите ще бъдат същите” заяви той. 

„Доволен съм, че Себ и Райконен работят много добре заедно. Те са приятели и имат силно желание да си сътрудничат, което е много хубаво” добави Арибавене, който след първите тестове е оптимист за сезона. 

„Разбира се най-важният тест ще бъде последният, тъй като скоро след това е състезанието в Мелбърн, където всички ще трябва да покажат на какво ниво са. Мерцедес се бяха прикрили на Херес, а с Хонда винаги може да има позитивни изненади. Ние сме амбицирани, но и здраво стъпили на земята. Силно искаме нещата да се променят и мога да призова феновете ни единствено да вярват в нас” каза още той.