Себастиан Фетел е установил първия си контакт с Ферари още през 2008-а година, разкри самият той. 

Германецът показа потенциала си още в Торо Росо, когато спечели първата си победа, а между 2010 и 2013 се превърна в доминант на пистата, печелейки 4 световни титли като част от Ред Бул. 

В края на миналата година той най-накрая постигна мечтата си да кара за Скудерията и сега няма търпение да стартира в Мелбърн в червения болид. 

„Още след като дойдох в Торо Росо, установих връзка със Стефано Доменикали и инженерите на Ферари, тъй като те се грижеха за мотора ми. С Доменикали още през 2008-а веднъж обсъдихме възможността за моето бъдеще при тях. През 2010-а имаше нов контакт, но отново не се стигна до нищо конкретно“ обясни Фетел пред „Гадзета дело Спорт“. 

„През зимата между 2012 и 2013 дори отидох тайно до Маранело, за да се срещна с Ди Монтедземоло и да обсъдим този въпрос. След раздялата с Доменикали разговорите продължиха. Обърнах се и към мениджъра на Михаел Шумахер Сабине Кем за нейното мнение. Сега наистина сякаш живия в сън“ добави той. 

Германецът признава, че не е в най-добри отношения с бившия си съотборник Марк Уебър, но все пак двамата поддържат връзка и си говорят.