Пилотът на Ферари Себастиан Фетел бе изключително щастлив, след като завърши на трето място в дебютното си състезание за Скудерията в Австралия. 

Това бе окуражаващ знак за Черните кончета след силно разочароващата 2014-а година за отбора и германецът се надява, че този резултат не е случайност. 

„Ако погледната разликата е ясно, че на никого няма да е лесно да догони Мерцедес. Ние трябва да се фокусираме върху себе си, да извлечем поуките от този уикенд и да се опитаме да направим следващата стъпка” коментира Фетел. 

„Най-важното е и в следващото състезание да бъдем отново зад Мерцедес. Това е основният приоритет, тъй като трябва да покажем, че случилото се не е случайно. Необходимо е да бъдем реалисти и да признаем, че всичко бе в ръцете на Мерцедес” добави той. 

„Разликата определено е голяма. В другия старт тя може да бъде по-малка, но също така и по-голяма. Все пак чувството, особено в почетната обиколка, беше неописуемо. Сега вече официално съм фен на Ферари и за мен е чест да седя в червената кола. По време на състезанието нямаше как да мисля много за това, но след като видях карирания флаг, наистина се почувствах феноменално” каза още Фетел.