Фернандо Алонсо ще направи дебют за сезона във Формула 1 на състезанието в Малайзия този уикенд, след като ФИА разреши на испанеца да се завърне на пистата. 

Двукратният световен шампион пропусна първия старт в Австралия, след като на последния тест в Барселона се удари сериозно със своя Макларън и получи мозъчно сътресение, което наложи известен период на почивка. 

Миналата седмица обаче той прекара известне време в симулатора на отбора в Уокинг, след което премина изследвания в Кеймбридж. Вчера той издържа успешно и необходимите фитнес-тестове на пистата, така че още днес ще кара в свободните тренировки. 

„С оглед на обичайните процедури, пилотът на Макларън-Хонда Фернандо Алонсо бе прегледан от медицинския делегат на ФИА и главният медицински служител на пистата „Сепанг“. Той премина всички задължителни тестове и е в необходимото състояние да се състазава в надпреварата за Гран При на Малайзия този уикенд“ се казва в официалното съобщение. 

Така Алонсо ще направи повторен дебют за Макларън, като ще заеме мястото на Кевин Магнусен, който се състезава в Мелбърн. Така или иначе обаче, състезанието едва ли ще бъде особено успешно за отбора, който изостава много сериозно от водещите тимове.