Двукратният световен шампион във Формула 1 и лидер през този сезон – Люис Хамилтън обяви, със сигурност повече няма да получава заповеди от бокса да намали скоростта си. 

Вчера англичанинът прекара по-голямата част от надпреварата зад Себастиан Фетел, но след като го изпревари със стратегия от 3 спирания за смяна гуми, подгони съотборника си Нико Росберг. 

Когато попита дали може да го настигне, той получи следното указание: „Ние трябва да консолидираме позицията си“, което ясно показваше желанието на тима да не опитва да достигне германеца. 

Недоволен Хамилтън пренебрегна тези думи и натисна здраво, но в един момент сам осъзна, че няма как да се пребори с Росберг, така че завърши на 17 секунди от него. 

„За един пилот не е приятно да чуе подобно нещо. Аз съм тук, за да се състезавам, а не за да завърша втори, така че съвсем естествено пренебрегнах това“. 

„Наистина карах на максимума, но когато 7 обиколки преди края все още бях назад с 13 секунди, а на обиколка печелех само 0,7 секунди, най-логичното бе да стигна спокойно до финала. Така или иначе не искам да чувам подобни неща, така че със сигурност ще направя така, че това да не се повтори“ заяви Хамилтън, който води с 20 точки пред Росберг в класирането.