Собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц даде още 3 седмици на шефовете на отбора да намерят доставчик на двигатели за новия сезон, което ще запази позицията на тима във Формула 1. 

Кристиан Хорнер и съветникът Хелмут Марко имат срок до уикенда преди Гран При на Абу Даби, за да осигурят нов мотор. Първоначално Матешиц бе дал срок до края на октомври да се реши проблема, но сега го удължи до 21-22 ноември. 

„Дадох им още 3 седмици, за да осигурят двигатели. Положението е ясно – никой от настоящите доставчици не искат да ни дават мотори, защото се притесняват, че ще бъдем по-бързи от тях“ заяви той. 

Ред Бул водеше преговори с Мерцедес и Ферари, но не успя да постигне споразумение с тях. Разговорите с Хонда пък бяха осуетени от нежеланието на шефа на Макларън Рон Денис да се постигне споразумение, което поставя Биковете в трудна ситуация. 

„Има някои трудни решения, но не съм сигурен, че ще мога да премина през всичко това“ добави Матешиц. Сделка с настоящия доставчик Рено все още е на дневен ред, тъй като французите не са потвърдили раздялата.