Лидерът за сезона във Формула 1 Нико Розберг с Мерцедес увеличи още повече аванса си на върха в класирането, след като спечели и третия старт за годината – Гра При на Китай. 

Триумфът бе 6-и пореден за германеца, който той триумфира на пистата, на която спечели за първи път в кариерата си през 2012-а. След него завършиха Себастиан Фетел с Ферари, а Данийл Квият с Ред Бул, които се качиха на подиума. 

Люис Хамилтън, който стартира последен, се докопа до 7-ата позиция, след като в края износи сериозно гумите си и нямаше как да мине по-напред. Първата половина на надпреварата бе изпълнена с инциденти и интересни моменти, след което обаче нямаше кой знае каква интрига. Нито един не отпадна.   


На старта Рикардо успя да вземе позицията на Нико Розберг и поведе. След това обаче се получи контакт между двете коли на Ферари, след като Данийл Квият се намеси в борбата. Райконен остана без предно крило, а Фетел се смъкна до 9-о място. Люис Хамилтън също участва в инцидент, при който остана без предно крило. Двете коли на Форс Индия пък бяха 4-и и 5-и. 

В третата обиколка нещастието споходи и Даниел Рикардо, който спука задна лява гума и загуби страшно много позиции, макар и инцидента да се случи сравнително близо до бокса. Всичко това даде чиста писта на Розберг, а Фетел успя да се придвижи до 6-о място. 

Многото инциденти и разпръснатите елементи по пистата обаче, доведе до излизането на кола за сигурност, която ликвидира разликите и даде възможност на повечето пилоти да минат през бокса. Фетел пък успя да изпревари преди питлейна. 

Хамилтън смени на два пъти гумите си в следващите 2 обиколки с идея да не влиза повече в бокса. В 8-ата състезанието бе подновено, като Розберг водеше, но без да е сменил гуми. Рио Харянто от Мейнърс бе 4-и. Фетел бе 14-и, Рикардо 17-и, Райконен 19-и, а Хамилтън 20-и. 

Нико дръпна в челото, а фаворитите от по-задните позиции започнаха да се изкачват в подреждането. Фетел стигна до 9-ата позиция и натисна Ботас и в 12-ата обиколка го изпревари, а след това се справи лесно и с Естебан Гутиерес и Паскал Верлайн, които се бяха озовали в челото. Дани Квият пък се изкачи до второто място, а Фернандо Алонсо също бе доста напред. 

Хамилтън се приближи до Даниел Рикардо, като двамата бяха на 11-а и 12-а позиция. Фетел изпревари Алонсо за 4-ото място, след което от предното му крило се откъснаха няколко детайли, но той продължи. Хамилтън пък бе вече 10-и. 

Фетел влезе в бокса в 18-ата обиколка и сложи отново средно меки гуми, връщайки се обаче едва 13-и. Розберг смени гумите си в 21-ата обиколка и остана на върха, докато Хамилтън вече бе стигнал до третото място, но малко след това отново смени гумите си и се върна по-назад. 

В челото нямаше кой да притесни Розберг, като втората позиция продължаваше да бъде за Дани Квият, който бе пред Фетел, а Даниел Рикардо се бе изкачил до 6-ото място. В 31-ата обиколка последва нова смяна за Хамилтън, който този път сложи най-твърдите гуми с намерение да стигне до финала. 

Фетел бе съвсем близо до Квият, като успя да го изпревари за второто място, след като двамата минаха през бокса за смяна на гуми. Рикардо също влезе в пита, за да се върне на 9-а позиция, като битката в по-задните позиции бе много интересна. Хамилтън успя да стигне до 5-ата позиция в 42-ата обиколка, но пък бе притиснат от много бързия Рикардо, който мина пред него на 6-и завой, а след това австралиецът се справи и с Маса за 4-ото място. 

Райконен пък се залепи зад Хамилтън, който не можеше да мине пред Маса малко след това и финландецът се справи със световния шампион, след което и с пилота на Уилямс, за да стигне до петото място. Това се оказа и последният значим момент в надпреварата. 

Даниел Рикардо за трети път поред завърши 4-и, а в точките влязоха още Кими Райконен, Фелипе Маса, Люис Хамилтън, Макс Верстапен, Валтери Ботас и Карлос Сайнц. Розберг вече има 75 точки, докато Хамилтън е едва с 39. Даниел Рикардо е с 36, а Себастиан Фетел с 33.