Пилотите на Ред Бул продължиха със силното си представяне и дадоха сериозна заявка да бъдат основни конкуренти на Мерцедес в Гран При на Монако в неделя. 

Даниел Рикардо бе най-бърз в днешните свободни тренировки, а победителят в Испания Макс Версапен бе четвърти, като между тях останаха Люис Хамилтън и Нико Розберг. 

С подобрения по мотора Рено австралиецът бе неудържим, като изпревари с цели 6 десети световния шампион, а лидерът в шампионата бе на цели 9 десети от Рикардо. Малко по-назад бе Верстапен. 

Пети и шести се класираха пилотите на Торо Росо Данийл Квят и Карлос Сайнц, като едва след тях бе Кими Райконен с Ферари, на 1,4 секунди от лидера. Себастиан Фетел даде девето време с изоставане от 1,6 секунди, като допусна лек инцидент, при който се удари леко и повреди задното си крило.  

В първата тренировка Хамилтън и Розберг бяха на върха, но след това Рикардо подобри с почти секунда времето на британеца и показа сериозен потенциал. 

В тренировките не се размина без инциденти, като в първата сесия се удари Фелипе Маса с Уилямс, а във втората това направиха пилотите на Рено Джолиън Палмър и Кевин Магнусен, Ромен Грожан и Рио Харянто.