Люис Хамилтън призна, че днес просто не е бил в добър ритъм и това е причината за слабото му представяне в квалификацията за Гран При на Европа. 

На трасето по улиците на Баку, британецът имаше проблеми във всяка фаза, като върхът бе, когато се удари 2 минути преди края на решаващата сесия и това означаваше, че ще стартира едва от десета позиция. 

„Вчера бях в отличен ритъм, но днес такъв просто липсваше. Понякога това се случва. Не мога да кажа какви са ми шансовете, но ще опитам да стигна колкото мога по-напред. Въпросът е да намаля загубите доколкото мога“ заяви той. 

„Ако Нико стартира добре, едва ли ще може да бъде достигнат. Като цяло сме по-бързи от повечето съперници и за мен ще бъде много важно да избегна проблеми с момчетата пред мен“ добави Хамилтън. 

В същото време Розберг продължава да има едно наум за съотборника си, въпреки сериозното предимство, което има. „Люис е показвал често, че може да стига далеч  тръгвайки от задни позиции. Състезанието ще е вълнуващо, защото на пистата се изпреварва лесно и ще има доста промени, а вероятно и доста често ще излиза кола за сигурност. Всичко се получи добре за мен, но ще видим какво ще се получи утре“ коментира германецът.