Младият пилот на Торо Росо Карлос Сайнц ще остане в отбора и през следващата година, след като от Ред Бул се възползваха от опцията в договора му да го задържат. 

21-годишният испанец впечатлява с представянето си до момента и привлече интерес от други отбори, което накара ръководството на Биковете да действа и да си гарантира оставането на талантливия пилот. 

„Активирахме опцията в договора му по-рано през тази седмица, така че Карлос остава част от Ред Бул за още 12 месеца. Понастоящем той е част от Торо Росо, където ще кара и през следващата година. Имахме срок до края на годината да активираме клаузата в контракта му, но го направихме по-рано, за да се успокои и той“ заяви Кристиан Хорнер. 

Сайнц направи някои много силни представяния, след дебюта си във Формула 1 през 2015-а и за мнозина той е също толкова талантлив, колкото и Макс Верстапен. До момента испанецът има на сметката си 27 състезания, като е спечелил 36 точки, а най-доброто му класиране е 6-о място. 

В същото време Хорнер обяви, че очаква Дани Квят да запази също мястото си в Торо Росо, въпреки проблеми в началото на сезона, които доведоха до преминаването му в отбора от Ред Бул, за сметка на Верстапен.