Ферари продължава да се цели в Мерцедес и да не губи надежда за титлата, въпреки че изостава със 131 точки от Сребърните стрели. 

Освен това след разочароващия уикенд на „Силвърстоун”, преднината пред третия Ред Бул бе намалена само на 6 точки, но шефът Маурицио Аривабене опитва да остане спокоен. 

„Не е правилно на този етап от сезона да се каже, че се отказваме от борбата. Трябва просто да останем концентрирани. По отношение на проблеми и лош късмет сме №1 досега. Вярвам обаче, че ситуацията ще се промени към добро. Това, че Ред Бул се представя силно е добре за Формула 1, но нашата цел остава Мерцедес, а не Ред Бул” заяви той. 

"В Унгария нямаме право на провал. След това състезание ще стане ясно в каква позиция сме и че не можем повече да се заблуждаваме" добави той. 

Ситуацията при пилотите не изглежда особено розова, след като Кими Райконен и Себастиан Фетел са трети и пети в подреждането, като германецът изостава вече със 70 до лидера Нико Розберг. 

Биковете обаче също са оптимисти за следващите състезания и шефът на отбора Кристиан Хорнер изрази надежда, че ще успеят да изпреварят Скудерията, възползвайки се от предимството си на някои характерни писти.