Рено ще трябва да вземе решение за пилотския си екип за следващия сезон най-вероятно още през септември, признаха от отбора. 

През тази година французите са в дъното на колоната, но предвид промяната на правилата за 2017-а тимът се очаква да се подобри значително и затова позицията в него изглежда доста примамлива. 

Затова и шШансовете на Кевин Магнусен и Джолиън Палмър да останат не изглеждат много добри, след като Серхио Перес и Валтери Ботас вече бяха спрягани като потенциални техни заместници. Естебан Окон, който ще довърши годината в Мейнър, също е вариант. 

„Все още е рано да вземем решение. Вероятно ще го направим в началото на септември. Знаем обаче, че за да сме успешни всичко опира да пилотите“ заяви босът Фредерик Васьор. 

„Миналото го показва – Шумахер и Ферари, Фетел и Ред Бул, Люис и Мерцедес, а преди при нас бе Алонсо. Говорим за пилоти, които не само се представят силно, но и са лидери. Трябват ни пилоти, които са супермотивирани и са способни да мотивират и останалите“ добави той. 

„За Кевин и Джолиън не е лесно, защото нямат кой знае какъв опит, но пък работят усърдно и се подобряват. Позитивно настроени са и ние ги подкрепяме, но ще видим какво ще стане“ каза още Васьор.